Studio

Zondag CS Architecten is een klein architectenbureau dat actief is in Amsterdam en omstreken.

We zijn gespecialiseerd in kleinschalige projecten waarbij gevraagd wordt om buiten de gebaande paden te durven denken. We combineren daarbij gezond verstand met een kritische aanpak, werken hard en zijn pas tevreden als alle betrokken partijen trots zijn op het resultaat..

Stadsverdichting

We hebben 25 jaar ervaring met het verdichten van de stad. De opgave is verschoven van uitbreiding naar inbreiding. Transformatie van bestaande gebieden in plaats van tabula rasa. Bij transformatie gaat het erom, de belangen van bestaande partijen serieus te nemen. De oude ruimtelijke ordening schiet daarin tekort. Zondag CS biedt een alternatief.

Gebouwen voor mensen

In onze praktijk staan de gebruikers centraal. We ambëeren een leefomgeving die door de gebruikers wordt herkend als waardevol.

Duurzame flexibiliteit

Vanzelfsprekend duurzame leefomgevingen zijn in de allereerste plaats meervoudig bruikbaar op zowel de korte als de lange termijn. Functiemenging, slimme ontsluitingen en typologische neutraliteit gaan hand in hand met maatwerk voor de huidige gebruikers.

Wie

John Zondag is oprichter van Zondag CS Architecten. Hij combineert 25 jaar ervaring, kennis en kunde met een nieuwsgierige, integere en optimistische benadering van opgaven. Hij studeerde in 1994 af aan de TU Delft en werkte voor verschillende architectenbureaus in Den Haag, Praag, Berlijn en Amsterdam. In 2006 richtte hij, met Jos Rijs, Change Architects op. In 2011 besloten beide partners om onder eigen naam verder te gaan en werd Zondag CS Architecten opgericht.

In 2011 werd ook een zelfbouwkavel gekocht in de Buiksloterham, Amsterdam-Noord. Dit project was een omslag in het werk. ZCSA richt zich sindsdien op kleinschalige projecten met als slogan: “Klein is het nieuwe groot.” Op deze website doet daar verslag van gedaan.

Medewerkers 2011-heden:

  • Jan Paclt, Justin Liem, Peter Nagtzaam

CS

Zondag CSA werkt graag in  teamverband met  innovatieve partijen aan aansprekende projecten.

Samenwerkingspartners:

  • NAP (Network of Architects and Planners)
  • Frank Alsema
  • Space&Matter
  • Bewonersgroeen Buiksloterham

Adviseurs:

  • GWBO
  • De Ingenieursgroep
  • S&W Consultancy
Schermafbeelding-2016-11-23-om-11.50.05-918x459

ir.John Zondag

inrichting Bosrankstraat

Pers

A10

Modelmatige, 2010

 

Tegenlicht

Item over Huis Alsema, 2013

 

Opgeleverd!

Voorbeeldige zelfbouwprojecten, 2016