Cortenstaal/golfplaat/bamboe

MATERIAAL

Woon-werkhuis Bosrankstraat 33.

De keuze van het materiaal heeft een grote invloed op de verschijningsvorm van een gebouw. Woonhuis BSH5.o is gelegen op een bedrijventerrein. Het kavel is 6 meter breed. Er is uitgebreid onderzocht hoe de zijgevels zo dun mogelijk konden worden uitgevoerd. Het gebouw heeft een stalen skelet, waardoor de zijgevels niet dragend hoeven te zijn. De opbouw is: gipskartonplaat/45mm installatiespouw&minerale wol/9mm OSB-plaat/120mm kooltherm&HSB-panelen/vochtwerende dampdoorlatende folie/spouw/cortenstalen platen.

Op de kopgevels is afwisselend bamboe en stucwerk toegepast. De bamboe stokken zijn onbehandeld toegepast en met nagels bevestigd. Ook de geisoleerde buitneplafonds zijn met bamboelatten bekleed.

De borstweringen op de balkons zijn afgewerkt met polyester golfplaat waarachter een eenvoudig gaashek is bevestigd. Het gaas is opgespannen over de volle breedte van 6 meter en verzorgt de doorvalbeveiliging. De golfplaat is toegepast t.b.v. de privacy: hierdoor ontstaan tussenzones tussen buiten en binnen.